Hoe kan ik nieuwe profielen toevoegen vanuit historische documenten?

Wanneer een record (document) informatie bevat over meerdere familieleden, is het mogelijk dat er een persoon genoemd wordt die u niet in uw stamboom heeft. U kunt nu kiezen om een ​​nieuw familielid toe te voegen aan de stamboom, op basis van informatie in het document.

Hoe werkt het?

Na het opslaan van een record die u heeft gevonden in de SuperSearch, of na het bevestigen van een Record Match, kunt u de informatie in het betreffende document extraheren naar het profiel van een persoon in uw stamboom. Voor meer informatie hierover kunt u op de volgende link klikken: Hoe extraheer ik informatie uit een record naar mijn stamboom?

1. In de 'Extraheer gegevens' pagina ziet u een lijst van alle familieleden die in het document staan vermeld, onder de sectie betreffende de hoofdpersoon. Scroll naar beneden om de informatie over de familieleden te zien:

U kunt gemakkelijk wisselen tussen familieleden die zijn opgenomen in het document. Gebruik de index aan de linkerkant om een persoon te selecteren en de informatie te bekijken. Schuif met de muis over de foto's om de namen te bekijken en de relatie tot de hoofdpersoon:

2. Als er geen corresponderende persoon in uw stamboom wordt gevonden, wordt u aangeboden om een nieuw persoon aan uw stamboom toe te voegen, of handmatig een corresponderende persoon in uw stamboom te kiezen en de informatie naar zijn of haar profiel te kopiëren.

3. U kunt er voor kiezen om de informatie per persoon te kopiëren of om de informatie voor alle gerelateerde personen te kopiëren, door op de knop onder 'Wilt u alles ophalen?' te klikken.

Als u op de knop onder 'Wilt u alles ophalen?' klikt, dan wordt niet alleen alle informatie gekopieerd, maar worden er ook nieuwe profielen aangemaakt voor de personen die u nog niet in uw stamboom had maar wel in het document zijn opgenomen. Het zal tevens alle informatie naar hun nieuwe persoonskaart in de stamboom kopiëren.

4. Klaar? Klik dan op de knop 'Bewaar in stamboom' om alles op te slaan.

Let op: Om volop gebruik te kunnen maken van deze functies, is een data abonnement vereist. Als u dit niet heeft kunt u kiezen om een data abonnement af te sluiten, zodat u onbeperkt toegang heeft tot alle historische documenten in de SuperSearch.