Wat is Smart Matching?

Smart Matching is een gespecialiseerde genealogische technologie, ontwikkeld door Pearl Street Software en verder verbeterd door MyHeritage. Deze technologie vindt overeenkomsten tussen personen in uw stamboom en tussen personen in andere stambomen op MyHeritage.

Smart Matching vergelijkt miljoenen namen, feiten en relaties op een intelligente wijze. De technologie maakt gebruik van voor- en achternamen, geboorte- en overlijdensdata en relaties met andere personen in de stamboom om potentiële matches voor de personen in uw stamboom te vinden. Deze potentiële matches worden aan u gepresenteerd samen met een percentage-score, wat aangeeft hoe nauwkeurig deze matches overeenkomen. U kunt deze dan bevestigen of weigeren.

Wanneer twee stambomen een match hebben, worden beide web beheerders geïnformeerd over de overeenkomende personen in hun stambomen, en profiteren zij van de mogelijkheid om samen te werken en van elkaar te leren. Stelt u zich eens de mogelijke ontdekkingen voor wanneer honderdduizenden stambomen worden gematcht.

Twee overeenkomende stambomen kunnen naast elkaar worden vergeleken via een uniek display, welke de volledige context van de match toont. Hiermee kunt u uw eigen stamboom online bewerken, terwijl u nieuwe informatie uit de andere stamboom inwint.

Description: Click to view photo in full size

Als u al een stamboom op MyHeritage heeft, bezoek uw familie site, klik op het tabblad ‘Ontdekkingen’ en selecteer de optie 'Smart Matches'.

Bezoek anders vandaag nog MyHeritage.nl en start een gratis stamboom, met Smart Matching inbegrepen!