Wat betekenen de sterren naast mijn Record Match?

De sterren naast een Record Match zijn een “vertrouwelijke score” voor elke match. Ze zijn gebaseerd op de mate van overeenstemming van de informatie in het bestand (namen, data, feiten, verhoudingen, etc.) met de informatie in uw stamboom.
 
Record Matching is zeer precies, maar de betrouwbaarheid wordt niet veroorzaakt door het vinden van minder Matches ( dat zijn de voor de hand liggende). Record Matches beoordeelt de waarschijnlijkheid van iedere match die relevant kan zijn voor een persoon in de stamboom, en in het proces wordt een “betrouwbaarheidsscore” toegekend aan elke match op basis van overeenstemming met de informatie in het bestand (namen, data, feiten, verhoudingen, etc.) en de informatie in de stamboom.
 
We hebben een aanvullend sub-systeem voorbereid dat we gecodeerd “Devils Advocate” noemen en die alle matches vergelijkt en de score vermindert dan wel de matches verwerpt die de informatie in uw stamboom volledig tegenspreken.
 
Deze berouwbaarheidsscore is een uniek kenmerk van MyHeritage en wordt getoond naast elke match en varieert van een halve ster tot vijf sterren.
 
U kunt matches sorteren op genoemde  betrouwbaarheidsscore op elke pagina of u kunt filteren op deze scores en alleen kijken naar een hogere kans op matches , of u kunt de reikwijdte uitbreiden om naar alle matches te kijken, of ze nu waarschijnlijk zijn of niet waarschijnlijk.
 
 
Houdt er rekening mee dat hoe hoger de score, hoe minder interessant de match kan zijn! Dat is omdat een hoog scorende match betekent dat het historische bestand veel informatie bevat dat al matcht met de informatie in de stamboom, met andere woorden: uw stamboom bevat een groot deel van de informatie over deze persoon dus een nieuwe match voegt waarschijnlijk niet veel nieuwe informatie toe.
 
Er kan juist ‘genealogisch goud’ aanwezig zijn in de lager scorende matches, waar het system juist minder overtuigd is van de relevantie, maar dat betekent niet dat de match minder interessant is of minder informatie bevat, ofwel er kan te weinig informatie in de stamboom aanwezig zijn over deze persoon om de score te verhogen.