Hoe voeg ik een persoonlijke foto toe aan de stamboom in de Family Tree Builder?

Zo voegt u een persoonlijke foto toe, welke u rechts op de persoonskaart in de stamboom in de Family Tree Builder kan zien.

1.     Open de gewenste stamboom in de Family Tree Builder software.

2.     Ga naar de persoonskaart waaraan u een foto wilt toevoegen.

3.     Klik op het foto symbool in het standaard silhouette.

4.     In het nieuwe venster wat zich opent dient u op ‘Bladeren’ te klikken om een foto kiezen, die op uw computer opgeslagen is. Klik op de foto van uw keuze en hierna op ‘selecteren’ in het venster. Klik in het venster wat zich opent op ‘Volgende’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML319e32.PNG

5.     U ziet als resultaat het volgende venster. Zorg er voor dat ook de optie ‘Foto instellen als persoonlijke foto voor’ is aangevinkt.

Description: Put tooltip here

6.     Klik op ‘Voltooien’

7.     U ziet nu het ‘Foto bewerken’ venster. Hier kunt u gegevens toevoegen zoals de titel, een datum en de plaats waar de foto was genomen. Maak gebruik van de tabbladen.

8.     In het ‘Foto bewerken’ venster heeft een persoonlijke foto altijd een blauw kader rondom het gezicht. Een foto gekoppeld aan een persoon, (maar die niet de persoonlijke foto is), zal een rood kader hebben.

Description: Click to view photo in full size

9.     Zorg er voor dat de foto goed geplaatst is en vergeet niet om uw stamboom op te slaan.