Waarom zijn mijn ID’s veranderd t.o.v. FTB versie 6.0?

De ID nummers in de Family Tree Builder versie 7.0 komen nu overeen met het daadwerkelijke aantal personen in uw stamboom. Bijvoorbeeld, als u een persoon verwijdert met ID nummer 4, dan zullen alle personen in de stamboom een nieuw ID nummer ontvangen. De persoon die voorheen ID nummer 5 had, zal nu ID nummer 4 ontvangen.

Dit is een andere manier dan in de Family Tree Builder versie 6.0. Nadat u de meest recente versie heeft gedownload, kan het dus zijn dat de ID nummers voor bepaalde personen in de stamboom zijn gewijzigd.

U kunt de ID nummers weer terugzetten naar hoe het in versie 6.0 was. Om dit te doen dient u de volgende stappen op te volgen:

1.     Open de Family Tree Builder.

2.     Klik op ‘Extra’ in de werkbalk bovenaan.

3.     Klik op ‘Opties’ in het drop-down menu. Dit zal een nieuw venster openen.

4.     Klik op ‘Algemeen’ aan de linkerkant in het venster.

5.     Gebruik de scroll balk om ‘Toon IDnummers in uw project’ in de lijst te vinden.

6.     Klik op de rechterkolom om de mogelijkheden te zien en klik op de gewenste optie.

Voor de weergave van ID nummers zoals in versie 6.0, kies ‘Laat permanente ID’s zien’.

Voor de weergave van ID nummers vanaf versie 7.0, kies ‘Laat opeenvolgende ID’s zien’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML3ff019.PNG

7.     Klik op ‘OK’ om de wijzigingen op te slaan.