Wat is het verschil tussen ‘Synchroniseren’ en ‘Publiceren’?

In de vroegere versies van de Family Tree Builder software (FTB), heette het uploaden van de stamboom vanuit de FTB naar een online familie site “publiceren”. 

Door middel van het publiceren van een stamboom naar een online familie site, werd de informatie geüpload en kon de stamboom worden bekeken door familieleden.  

Vanaf de Family Tree Builder versie 7.0, hebben we de ‘publiceer’ functie aangepast naar een bi-directionele synchronisatie – een upload in beide richtingen. Vandaar de naam ‘synchronisatie’.  

Dit betekent dat u uw stamboom kunt bewerken in de FTB op uw computer én in uw online familie site. Wanneer u informatie toevoegt aan uw stamboom via  de ene plek, zal de eerstvolgende synchronisatie deze informatie ook toevoegen aan de stamboom op de andere plek. Dit zorgt er voor dat u aan uw stamboom kunt werken vanaf meerdere locaties. U kunt met de FTB werken op uw hoofdcomputer en vanaf andere computers kunt u gebruik maken van de online familie site. Bijvoorbeeld, wanneer u op vakantie gaat, kunt u aan uw stamboom werken met elke computer of mobiel toestel, zolang u een werkende internet verbinding heeft om naar uw online familie site te gaan.