Hoe synchroniseer ik specifieke takken van mijn stamboom in de Family Tree Builder?

Om in de Family Tree Builder slechts bepaalde takken van uw stamboom te synchroniseren dient u het volgende te doen:

1. Open uw stamboom in de Family Tree Builder.

2. Kies 'Synchroniseren (publiceren)' in de hoofdmenubalk en dan 'Synchronisatie-instellingen'.

 

3. Klik daarna op 'geavanceerde instellingen':

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML164654e.PNG

 

4. Onder de 'te synchroniseren personen' sectie kiest u 'specifieke hieronder geselecteerde mensen' en klik op de 'mensen selecteren' knop. 

Description: Click to view photo in full size

 

U krijgt een personenlijst te zien.

Description: Click to view photo in full size

 

5. Om een persoon toe te voegen, selecteer de naam op de lijst en klik op 'Selecteren'. U wilt waarschijnlijk de oudste voorouders van de stamboom kiezen om een complete tak te verkrijgen. Nu krijgt u de optie 'Selecteer personen om te synchroniseren' te zien.

Description: Click to view photo in full size

 

7. U moet de zojuist toegevoegde persoonsnaam zien. Klik op 'Bewerken' waardoor voorouders, nakomelingen en echtgenotes of eender welke combinatie van deze drie of alleen de specifieke persoon toegevoegd wordt. U kunt meer personen toevoegen door op de 'toevoegen' knop te klikken.

8. Na het toevoegen van personen aan een specifieke tak, klik op OK om terug te keren naar het 'geavanceerde instellingen' scherm:

 

9. Klik op 'Synchroniseer nu'. Hierdoor wordt een bepaalde tak van uw familiestamboom met de online familiesite gesynchroniseerd. Dit betekent dat na synchronisatie alleen profielen van de geselecteerde personen te zien zijn op de online familiesite. Tegelijkertijd wordt dit niet gereflecteerd in uw Family Tree Builder stamboom, u zult nog steeds alle gegevens hebben in uw Family Tree Builder stamboom.

Belangrijke opmerking: wijzigt u de synchronisatie-instellingen, om meer personen of een andere tak te behelzen, dan worden vroegere  synchronisaties van takken teniet gedaan. Deze optie creëert geen afzonderlijke stamboom op uw familie site.

Wilt u eender wanneer opnieuw de volledige stamboom synchroniseren vergeet dan niet de synchronisatie-instellingen terug te zetten op 'alle mensen in het project'.