Hoe kan ik adoptiekinderen toevoegen in de Family Tree Builder?

Er kunnen verschillende gevallen voorkomen wanneer u kinderen als adoptie- of stiefkinderen zou willen toevoegen in uw stamboom:

·         Het kind heeft nieuwe adoptieouders (niet-gerelateerd aan de biologische ouders of familieleden van de biologische ouders).

·         Het kind heeft adoptieouders (terwijl biologische ouders onbekend zijn).

Als u een kind al aan zijn of haar natuurlijke (biologische) ouders heeft toevoegt, en u nu wenst adoptieouders toe te voegen die niet zijn gerelateerd aan de rest van de familie, dient u eerst nieuwe ouders aan het kind toe te voegen. U kunt dit als volgt doen:

1. Klik op 'Bewerken' op de persoonskaart van het kind. Klik dan op 'Ouders' en klik vervolgens op 'Ouders toevoegen'.

Description: Add parents 1 - Testing Web Site

2. Een pop-up venster zal verschijnen, waarin u wordt gevraagd wat voor soort relatie u wilt instellen voor het kind met de oorspronkelijke familie en de nieuwe familie. Selecteer 'Bestaande ouders zijn natuurlijke (biologische) ouders en nieuwe ouders adoptieouders'.

Description: Attach parents 2 - Testing Web Site

3. In het volgende venster zult u de adoptieouders kunnen toe te voegen:

Description: 1 - Testing Web Site

Als u een kind al aan zijn of haar natuurlijke (biologische) ouders heeft toevoegt, en u nu wenst adoptieouders toe te voegen die al in de stamboom staan (bijvoorbeeld als zij familie zijn), dan dient u de onderstaande stappen te doorlopen:

1. Klik op 'Bewerken' op de persoonskaart van het kind. Klik dan op 'Ouders' en klik vervolgens op 'Ouders aanhechten'.

Description: Attach parents 1 - Testing Web Site

2. Een pop-up venster zal verschijnen, waarin u wordt gevraagd wat voor soort relatie u wilt instellen voor het kind met de oorspronkelijke familie en de nieuwe familie. Selecteer 'Bestaande ouders zijn natuurlijke (biologische) ouders en nieuwe ouders adoptieouders'.

Description: Attach parents 2 - Testing Web Site

3. U zult een lijst zien met alle familie groepen (paren) die in uw stamboom staan. Klik op de juiste ouders en klik vervolgens op 'Selecteer'.

Description: Attach parents 3 - Testing Web Site

Als kind adoptieouders heeft, terwijl de biologische ouders zijn onbekend zijn, voeg het kind dan eerst als biologisch kind toe en verander daarna de relatie status:

1. Klik op 'Bewerken' op de persoonskaart van het kind. Klik dan op 'Ouders' en klik vervolgens op 'Ouders beheren'.

Description: Manage parents - Testing Web Site

Selecteer, in het venster 'Ouders beheren', de relatie 'Geadopteerd' en klik op 'Klaar'.

Description: Attach parents 4 - Testing Web Site