Hoe verander ik de manier waarop de achternaam van een vrouw getoond wordt in de Family Tree Builder?

In uw stamboom kan de achternaam van vrouwen op verschillende manieren getoond worden. Om de manier waarop een vrouw haar achternaam getoond wordt te wijzigen, dient u de volgende stappen te ondernemen:

1.  Open de Family Tree Builder software en uw stamboom.

2.  Kies 'Extra' in het hoofdmenubalk en dan 'Opties'.

3. Kies de 'Namen' sectie en daarna 'Familienaam voor gehuwde vrouwen'.

4. Kies een van de opties naar uw keuze in de lijst.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9bd2953.PNG

Meisjesnamen kunnen zowel handmatig als automatisch toegevoegd worden aan de man zijn achternaam. Zo kunt u het programma toelaten (of niet toelaten) om de achternaam van de echtgenoot te gebruiken voor een vrouw:

1. Open de 'Namen' sectie zoals hierboven beschreven.

2. Klik op 'Ga er van uit dat de trouwnaam gelijk is aan de achternaam van de echtgenoot'.

3. Kies 'Ja' of 'Nee' en klik op 'OK' om uw keuze op te slaan.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9a64af6.PNG

Let op: U kunt nog steeds handmatig de meisjesnaam toevoegen. Het programma zal niet langer de man zijn achternaam ook voor de vrouw gebruiken, maar wel de zojuist ingebrachte meisjesnaam. Dubbelklik hiervoor op de persoonskaart van de vrouw en voeg de meisjesnaam toe in het tabblad 'Hoofd'.