Hoe exporteer ik een GEDCOM vanuit de Family Tree Builder?

U kunt eenvoudig een GEDCOM bestand exporteren van uw stamboom in de Family Tree Builder. Om dit te doen dient u de onderstaande stappen op te volgen:

1.     Open uw stamboom in de Family Tree Builder.

2.     Klik op ‘Bestand’ in de werkbalk bovenaan en klik op ‘GEDCOM exporteren...’ in het drop-down menu.

3.     Klik op ‘Opslaan als’ om het bestand een naam te geven (de huidige naam van uw project wordt automatisch ingevuld).

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLb77207.PNG

4.     Als u foto’s heeft toegevoegd aan uw project, dan zal de software u aanraden om een sub-map aan te maken en de foto’s daar naar toe te exporteren.

5.     Selecteer de locatie op uw computer waar u het bestand wilt opslaan en geef het project een naam (of laat de naam zoals deze is) en klik op ‘Opslaan’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLb905ae.PNG

6.     Klik op ‘Volgende’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLbdb85a.PNG

7.     Indien gewenst, kunt u hier informatie toevoegen over de auteur. Dit is optioneel. Klik dan op ‘Volgende’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML17a6f3d.PNG

Als uw project meer dan één taal bevat, dan kunt u de taal selecteren waarin u de informatie exporteert.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLc60725.PNG

8.     In het volgende scherm hoeft u niets te veranderen als u de gehele stamboom wenst te exporteren.

Als u een GEDCOM bestand wilt exporteren dat alleen bepaalde familietakken bevat, vink dan de optie ‘Alleen geselecteerde mensen opnemen’ aan. Voor meer informatie hierover kunt u op de volgende link klikken: Hoe exporteer ik specifieke takken van mijn stamboom in Family Tree Builder?

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLc32639.PNG

9.     Tot slot, klik op ‘Map openen’ om het bestand direct te zien of klik op ‘Voltooien’ om verder te werken aan uw stamboom.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLb0b241.PNG