Hoe kan ik twee stambomen samenvoegen?

Alleen door gebruik te maken van de Family Tree Builder software kunt u twee stamboomprojecten samenvoegen. Desalniettemin raden we u af om twee grote stambomen samen te voegen, omdat dubbele informatie manueel moet worden verwijderd. Hierdoor kunnen inconsistenties in de stamboom optreden.

Stambomen worden samengevoegd tijdens het importeren van een GEDCOM (klik hier om te leren wat een GEDCOM bestand is) in de Family Tree Builder. De eerste stamboom wordt gebruikt als basis voor het samenvoegen en de tweede wordt samengevoegd met het basisproject.

Afhankelijk van waar de samen te voegen stamboom oorspronkelijk gecreëerd is zult u bepaalde acties moeten ondernemen.

Indien beide projecten online gecreëerd werden:

** Als u de Family Tree Builder nog niet geïnstalleerd heeft, dan kunt u het hier gratis downloaden.

1. Exporteer vanuit uw familie site elk van de twee stambomen als GEDCOM bestand: Kan ik een GEDCOM bestand van mijn online stamboom exporteren?

2. Importeer het eerste bestand (de basis stamboom) in uw Family Tree Builder: Hoe importeer ik een GEDCOM bestand naar de Family Tree Builder?

3. Open de basis stamboom in de Family Tree Builder en begin het importeren van het tweede project als GEDCOM-bestand.

4. Bij het volgen van de wizard krijgt u de vraag te beantwoorden of u het GEDCOM-bestand als nieuw project wilt importeren ofwel het samen wilt voegen met het reeds ingeladen project.  Kies 'samenvoegen met project XXXX' waardoor ze samengevoegd worden.

Description: Click to view photo in full size

Indien beide projecten met de Family Tree Builder software gemaakt zijn:

1. Kies welke van beide projecten als basis voor het samenvoegen zal dienen.

2. Open het tweede project en exporteer het als een GEDCOM bestand: Hoe exporteer ik een GEDCOM vanuit de Family Tree Builder?

3. Open het eerste project in Family Tree Builder die dus als basis zal dienen voor het samenvoegen.

4. Begin het importeren van de GEDCOM van het tweede project en voeg het, zoals hierboven beschreven, samen met de eerste.

** Voordat u de projecten samenvoegt, dient u van beide een back-up maken mocht u ontevreden zijn over het resultaat, zodat u altijd een stap kunt teruggaan. Het creëren van een back-up doet u met de 'back-up project' keuze in het 'Bestand' hoofdmenu.

Indien één van de stambomen gecreëerd is in de Family Tree Builder en één stamboom online gemaakt is:

1. Exporteer de online stamboom als een GEDCOM bestand: Kan ik een GEDCOM bestand van mijn online stamboom exporteren?

2. Open het eerste project in de Family Tree Builder dat zal dienst doen als basis voor het samenvoegen.

3. Begin het importeren van het GEDCOM bestand van het tweede project en voeg het, zoals hierboven beschreven, samen met de eerste.

** Voordat u de projecten samenvoegt, dient u van beide een back-up maken mocht u ontevreden zijn over het resultaat, zodat u altijd een stap kunt teruggaan. Het creëren van een back-up doet u met de 'back-up project' keuze in het 'Bestand' hoofdmenu.

Zoek en verwijder dubbele informatie in de samengevoegde stamboom:

Personen die in beide stambomen voorkomen zullen niet automatisch samengevoegd worden bij het samenvoegen van stambomen. Dit betekent dat u handmatig duplicaten zult moeten opsporen  Dit kunt u door ze alfabetisch te sorteren en dan te verwijderen: Hoe kan ik duplicaten in mijn Family Tree Builder stamboom vinden?

U kunt ook op 'Extra' klikken in het hoofdmenu en dan op 'Zoeken naar dubbele personen' klikken.

In de samengevoegde stamboom personen met elkaar verbinden:

Houd er rekening mee dat de samenvoeging alleen maar de beide familiestambomen samen brengt in één project. Verbindingen tussen de personen van de verschillende bomen worden niet tot stand gebracht. Om ze te verbinden zie onder: Hoe kan ik bestaande personen in mijn stamboom in de Family Tree Builder verbinden of loskoppelen?

Wanneer er dezelfde personen staan in beide stambomen, dan blijven deze beide staan in de samengevoegde stamboom, tenzij u de duplicaten handmatig verwijdert.

Indien de stambomen veel duplicaten bevatten, raden we af om ze samen te voegen. Is dit het geval bij uw stambomen dan opent u de meest recentelijke bijgewerkte van de beide stambomen en voegt u manueel de ontbrekende records van de tweede stamboom toe.