Hoe exporteer ik specifieke takken van mijn stamboom in Family Tree Builder?

Indien u wenst een specifieke tak van uw stamboom te exporteren, raden we u aan om uw stamboom na te lopen en eerst de gepaste tak te kiezen. Dit zal u veel tijd besparen.

Om specifieke takken van uw stamboom te exporteren, dient u de volgende stappen op te volgen:

1. Open de Family Tree Builder en uw stamboom.

2. Klik op 'Bestand' in de bovenste menubalk en kies 'GEDCOM exporteren'.

3. Klik op 'Opslaan als', en kies een folder waar u het bestand op wilt slaan op uw computer, en klik op 'Volgende'.

In uw geval, zult u de stamboom een andere naam willen geven dan deze van uw hoofdstamboom. U kunt hem bijvoorbeeld opslaan met de naam van de oudste voorouder in de te exporteren tak.

Description: Click to view photo in full size

4. Als u auteursinformatie wilt invoeren of een beschrijving aan het bestand toevoegen, kunt u dit hier doen. Het is niet verplicht. Klik op 'Volgende'.

Description: Click to view photo in full size

5. Kies de stamboom taal en klik op 'Volgende'.

Description: Click to view photo in full size

6. In dit scherm kunt u een specifieke te exporteren tak kiezen.  Kies 'Alleen de geselecteerde mensen opnemen' en klik op 'Selecteer'.

Description: Click to view photo in full size

7. Klik op 'Toevoegen' om personen van op uw stamboom te selecteren.

Description: Click to view photo in full size

8. Selecteer op de lijst de toe te voegen persoon. In de volgende stap kunt u kiezen om afstammelingen in te sluiten, dus kies hier alleen de oudste voorouder..

Description: Click to view photo in full size

9. Voor elke gekozen persoon kunt u "nakomelingen", "huwelijkpartners", "voorouders" of "alleen deze persoon" insluiten. Doe dit met de 'Bewerken' knop. Als u gedaan hebt klik op 'OK'.

Description: Click to view photo in full size

10. Druk daarna op 'Volgende'.

Description: Click to view photo in full size

11. Als u foto's in de stamboom heeft, zult u het volgende scherm zien. Het is aanbevolen om op 'Ja' te klikken.

Description: Click to view photo in full size

12. Klik op 'Voltooien'. Zo heeft u een nieuwe stamboom aangemaakt met een bepaalde tak van uw familie.

Let op: Een tak van de stamboom exporteren heeft geen effect op de hoofdstamboom. Om het nieuwe project te synchroniseren moet u het eerst openen in Family Tree Builder. Kies 'Bestand' in het hoofdmenu en daarna 'GEDCOM importeren' om het zojuist gecreëerde bestand te importeren.  Daarna moet u het nog synchroniseren met uw familie site.