Wat moet ik doen als ik mijn Family Tree Builder stambomen niet kan vinden?

Wanneer u een nieuwe versie van de Family Tree Builder software installeert, zal het programma automatisch het stamboombestand herkennen en vinden waar u aan heeft gewerkt. Ter informatie, stambomen in de Family Tree builder software worden ook wel 'Projecten' genoemd. Wanneer de Family Tree Builder het project herkent, zal het de stamboom (het project) openen en zult u in staat zijn om er verder aan te werken zonder enig probleem.

Er zijn echter een paar gevallen waarbij u het programma zult moeten “helpen” om het bestand te kunnen vinden. Hier zijn een paar tips om u te helpen om dat te doen:

1.     U kunt de Family Tree Builder gebruiken om naar de stamboom te zoeken. Om dit te doen volgt u deze instructies:

a)    Open uw Family Tree Builder software.

b)    Klik op de ‘Open’ knop op de hoofdmenubalk. Deze zal u een lijst laten zien van alle projecten op uw computer.

c)     Klik op het project dat u wilt openen en klik vervolgens op ‘Volgende’.

d)    Wanneer er geen projecten in de lijst staan, gebruikt u de 'Bladeren' knop om naar een project op uw computer te zoeken:

2.     Als u het project op heeft geslagen in een specifieke folder op uw computer, dan kunt u de optie 'Project herstellen’ gebruiken. Voor gedetailleerde instructies leest u het volgende artikel: Hoe kan ik mijn stamboom herstellen in de Family Tree Builder?

3.     Indien het programma nog steeds geen enkel project herkent, kunt u ze op uw computer opzoeken. Gewoonlijk treft u de bestanden op uw lokale computer aan in de volgende folder: C:\Mijn Documenten\MyHeritage\XXXX (De naam van Uw boom)\Database. Gebruik het XXXX(De naam van Uw boom).uzed bestand

4.     Heeft u alle bovenstaande stappen doorlopen en kunt u uw Family Tree Builder stambomen nog steeds niet vinden, dan kunt u deze herstellen vanaf uw familie site. U kunt de instructies om dit te doen op de volgende link lezen: Hoe kan ik mijn Family Tree Builder stamboom herstellen van mijn familie site?

Let op: Deze optie alleen beschikbaar als u eerder de stamboom gesynchroniseerd heeft met de online familie site.