Hoe kan ik mijn stamboom herstellen in de Family Tree Builder?

Om uw stamboom te herstellen in de Family Tree Builder zijn er twee opties. U kunt de stamboom zowel vanaf uw computer als vanaf uw familie site herstellen.

Om een stamboomproject vanaf uw computer te herstellen:

De Family Tree Builder maakt automatisch een back-up van uw project telkens als er aangegeven wordt dat dit nodig is, zoals wanneer u een aanzienlijke verandering aanbrengt van een eerder opgeslagen projectversie, of voordat een herstelbewerking wordt uitgevoerd. Het is eveneens mogelijk om een kopie van een back-up handmatig op te slaan. Voor meer informatie gebruikt u het volgende artikel: Hoe kan ik een back-up maken van mijn Family Tree Builder project?

Normaal gesproken wordt de backup gemaakt in de ‘Backup’ folder van de map van uw project op de computer. Teneinde een backup vanaf daar of vanaf een andere plaats op uw computer te herstellen, als u de kopie van de back-up handmatig heeft opgeslagen, doe het volgende:

1.     Open de Family Tree Builder software.

2.     Klik in de bovenste menubalk op ‘Bestand’ en kies ‘Project herstellen’.

3. Om het project te herstellen kies 'Van harde schijf herstellen'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML67aefcc.PNG

4. Kies de back-up met de juiste datum.

Description: Put tooltip here

Als u het project, dat door u handmatig buiten de folder van het project om werd opgeslagen wilt herstellen, klikt u op de `…’ knop onder de optie  “U kunt ook een project herstellen van een back-up bestand dat buiten de projectmap opgeslagen is” om te zoeken naar het bestand op uw computer.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML691d53b.PNG

5.      Indien u de boom waaraan u momenteel werkt wilt herstellen, dient u de naam niet te veranderen. Als u het bestand dat u herstelt als een nieuw project wilt gebruiken, vink dan de optie `Herstellen als een nieuw project’ aan en voer een nieuwe naam in.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML6935f41.PNG

6.     Als u er voor kiest om het bestand te herstellen in een bestaand project ziet u het volgende scherm:

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML696c5d0.PNG

Klik op `Volgende’. Dat is het!

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML69899e0.PNG

Om het project vanuit uw online familie site te herstellen leest u het volgende artikel: Hoe kan ik mijn Family Tree Builder stamboom herstellen van mijn familie site?