Hoe kan ik een back-up maken van mijn Family Tree Builder project?

De Family Tree Builder maakt automatisch een back-up van uw project telkens als er aangegeven wordt dat dit nodig is, zoals wanneer u een aanzienlijke verandering aanbrengt van een eerder opgeslagen projectversie, of voordat een herstelbewerking wordt uitgevoerd. Normaal wordt de back-up uitgevoerd in de “Backup" folder van de map van Uw project op Uw computer. Het is ook mogelijk om een back-up handmatig op te slaan.

Wij adviseren dat u regelmatig een back-up van uw stamboom maakt van de Family Tree Builder naar verwisselbare media. De beste manier om een back-up van uw stamboom te maken is door de faciliteiten van de Family Tree Builder’s Backup te gebruiken.

Om een kopie van de back-up van uw stamboom in de Family Tree Builder op te slaan doet u het volgende:

1. Open uw project in de Family Tree Builder.

2. Klik in de werkbalk bovenaan op ‘Bestand’ en kies ‘Back-up project’.

3. De wizard vraagt u allereerst waar u het bestand zou willen opslaan. Kies ‘Back-up opslaan op harde schijf’ en klik op 'Volgende'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML5ffdf94.PNG

4. Klik in het volgende scherm op de ‘Selecteren’ knop om te kiezen waar u uw bestand zou willen opslaan. Doorgaans wordt u geadviseerd om het op te slaan in de map van het project in de ‘Backup’ folder. Tevens raden wij u aan om het keuzevakje ‘Fotobestanden in back-up opnemen’ te markeren. Klik op 'Volgende'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML603abf7.PNG

5. Dat is alles! U kunt nu op 'Map openen' klikken om te zien waar het bestand is opgeslagen. Klik op 'Voltooien' om het proces af te ronden.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML604976d.PNG

Nu kunt u het bestand kopiëren naar bijvoorbeeld een CD of USB stick. Als u uw back-up wenst te herstellen op een andere computer, lees dan de volgende instructies: Hoe kan ik mijn stamboom herstellen in de Family Tree Builder?