Hoe kan ik tekst vinden en vervangen in mijn Family Tree Builder stamboom?

Indien u de Family Tree Builder software gebruikt kunt u, binnen bijna elk veld "zoeken/vervangen" gebruiken. Dit werkt met verschillende zoekopties zoals met of zonder hoofdletters, een volledig woord of een gedeelte van een woord etc. Ook kunt u de velden kiezen waarin wordt gezocht. Om hier gebruik van te maken, dient u de volgende instructies te volgen:

1. Open de Family Tree Builder en uw stamboom.

2. Klik op 'Bewerken' in de werkbalk bovenaan en selecteer 'Zoeken en vervangen' in het drop-down menu.

3. Het zoeken/vervangen venster opent zich waarin u de 'Zoeken naar' tekst kunt invullen.

4. In het 'Vervangen door' veld plaatst u de nieuwe tekst om de gezochte te vervangen.

5. Onder de optie 'Zoeken in' ziet u de zoekmogelijkheden voor de velden. U kunt ze kiezen door rechts op 'Selecteer' te klikken.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML10d47dce.PNG

6. In het nieuwe venster kunt u de gepaste keuzevakjes aan- of uitvinken. Klik daarna op 'OK'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML10d289c0.PNG

7. Klik op 'Zoeken'. De resultaten zijn te zien in een smal venster. Vink de keuzevakjes aan waarin de tekst moet gezocht worden en klik op 'Vervangen'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML10d67047.PNG