Hoe voeg ik Actiepunten toe aan de Family Tree Builder?

U kunt nog uit te voeren acties (een to-do lijst), toevoegen via de Family Tree Builder en deze verbinden met mensen en plaatsen, zodat u uw onderzoek kunt organiseren en prioriteren. Ze helpen u uw onderzoek efficiënter uit te voeren door alle nog uit te voeren handelingen voor een persoon of plaats te bundelen.

Om een nieuwe To Do lijst te maken in de Family Tree Builder, dient u onderstaande stappen te ondernemen:

1. Open de Family Tree Builder en uw stamboom.

2. Klik op 'Weergeven' in de werkbalk bovenaan en selecteer 'Actiepunten' in het drop-down menu.

3. Het Actiepuntenlijst venster opent zich. Druk op 'Nieuw actiepunt' om een nog-te-doen actie toe te voegen.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML10756ebf.PNG

4. Het venster om details toe te voegen opent zich.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML107aac1d.PNG

5. Om de actie aan een bepaalde persoon te binden klikt u op 'Toevoegen' onder de titel 'Voeg mensen toe die bij dit actiepunt horen'. U krijgt een lijst te zien met alle personen opgenomen in uw stamboom. Selecteer de gepaste persoon op de lijst en klik op 'Selecteren'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML107bf1e3.PNG

6. Klik op 'OK' om de actie op te slaan en daarna op 'Voltooien' om de actiepuntenlijst te sluiten. Op de relevante persoonskaart komt het volgende icoon te staan:

Description: Click to view photo in full size

Door op het icoon te klikken komt u op de Actiepuntenlijst terecht waarop u de verbonden acties te zien krijgt verbonden aan dit individu.

Om te tonen dat u klaar bent met de actie, dubbelklik dan op de persoonskaart zodat het 'Details bewerken' venster zich opent. Klik op het tabblad 'Meer' en vink het vakje 'Zoekopdracht voltooid voor deze persoon' aan.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML10a287cc.PNG

Heeft u een actief actiepunt voor deze persoon dan wordt u gevraagd om te bevestigen dat de opzoeking voltooid is. Klik 'OK' en het volgende icoon wordt getoond op de persoonskaart:

Description: Click to view photo in full size

Klikt u op dit icoon dan wordt u opnieuw geleid naar het vakje 'Zoekopdracht voltooid voor deze persoon' dat u kunt uitvinken.