Hoe kan ik dubbele personen samenvoegen in mijn online stamboom?

Het is niet mogelijk om dezelfde persoonskaarten samen te voegen. Indien er een individu in uw stamboom is ingevoerd op twee plaatsen in uw stamboom, kunt u één persoonskaart verwijderen en de tweede persoonskaart behouden met behulp van de verbinden/loskoppelen voorziening.

Dit zijn de stappen die u moet nemen, indien een bepaald persoon twee keer is ingevoerd in uw stamboom.

  1. Zoek de persoon die twee keer verschijnt in de stamboom, en open zijn/haar kaart met de minste informatie.
  2. Verwijder verbindingen tussen deze kaart en andere familieleden in de stamboom zoals in het gerelateerde artikel wordt omschreven, totdat deze alleen overblijft.
  3. Verwijder deze kaart door op de knop “Meer” te klikken aan de linkerkant van het paneel en kies voor “Verwijder deze persoon”.
  4. Ga naar de kaart die is overgebleven van dit individu en verbindt hem/haar met alle individuen die eerder werden ontkoppeld van de verwijderde kaart.

Gebruik a.u.b. het volgende FAQ-artikel voor gedetailleerde aanwijzingen over het verwijderen van een verbinding en hoe individuen te verbinden in uw online stamboom: Hoe kan ik bestaande mensen koppelen/ontkoppelen in mijn online stamboom?

Opmerking: een persoonskaart kan twee keer voorkomen vanwege meerdere relaties binnen de stamboom, maar in dat geval zal dat weergegeven worden door een “x2 icoon” ernaast, wat betekent dat de gegevens NIET dubbel voor komen.