Hoe kan ik bestaande personen in mijn online stamboom verbinden of loskoppelen?

Soms is het noodzakelijk de relatie tussen bestaande personen in uw stamboom toe te voegen of te verwijderen, zonder nieuwe persoonskaarten toe te voegen of juist te verwijderen.

Hier zijn een paar voorbeelden wanneer het nodig is dit te doen:

1. Huwelijk tussen familieleden te tonen (bijvoorbeeld wanneer u neven en nichten als partners wenst toe te voegen zonder deze in de stamboom te dupliceren).

2. Verbinding toevoegen of repareren in het geval van verkeerd ingevoerde familierelatie tussen kinderen, ouders of echtgenoten.

3. Een hele tak in de stamboom verplaatsen.

In dergelijke gevallen dient u gebruik te maken van de opties 'Verbind met bestaande persoon’ of ‘Verwijder connectie'.

De optie om te ‘verbinden’, in tegenstelling tot ‘toevoegen', laat u een relatie creëren tussen twee personen die al in uw stamboom aanwezig zijn.

De 'Verwijder connectie’ optie verwijdert alleen de relatie tussen twee personen zonder een van de personen te verwijderen.

Om connectie tussen twee personen te verwijderen, volg de volgende instructies:

1. Meld u aan op uw familie site.

2. Klik op het tabblad ‘Stamboom':

3. Klik op de persoonskaart om het linker paneel tevoorschijn te halen.

4. Klik in het linker paneel op de optie 'Meer' en selecteer 'Verwijder connectie’.

5. In het venster 'Verwijder een verbinding', dient u te kiezen uit de opties 'Van de ouders' of 'Van partner'. Selecteer de relevante optie.

Let op: U kunt een verbinding met een kind niet verwijderen. In plaats daarvan dient u de persoonskaart van het kind te openen en aldaar de connectie met de ouders te verwijderen.

Om personen in uw stamboom online met elkaar te verbinden, volg dan de volgende instructies:

1. Meld u zich aan op uw familie site.

2. Klik op het tabblad 'Stamboom'.

3. Klik op de persoonskaart om het linker paneel tevoorschijn te halen.

4. Klik in het linker paneel op de optie 'Meer' en selecteer 'Verbind met bestaande persoon'.

5. In het venster 'Verbind met bestaande persoon' ziet u drie opties: ‘Voeg (naam) toe aan een ​​ouder', 'Voeg (naam) toe aan een ​​partner' of 'Voeg (naam) toe aan een ​​kind'.

6. Kies de relevante optie en begin met het typen van de naam van de persoon aan wie u de persoon wenst toe te voegen. Kies de juiste naam uit de lijst in het drop-down menu en klik op 'OK' om de wijzigingen op te slaan.

** Als u ervoor kiest om een persoon te verbinden aan een ouder die meer dan één partner heeft, dient u ook de juiste partner kiezen.

Let op: Het is niet mogelijk om twee personen te verbinden als broers en zussen. U dient in dit geval deze  personen te koppelen aan dezelfde ouders – als resultaat zullen zij broers en zussen zijn.

Als u uw stamboom in de Family Tree Builder bewerkt, lees dan de volgende instructies: Hoe kan ik bestaande personen in mijn stamboom in de Family Tree Builder verbinden of loskoppelen?