Hoe kan ik adoptiekinderen toevoegen in mijn online stamboom?

Als u de biologische ouders reeds heeft toegevoegd aan een kind, en nu wenst u de adoptie ouders ook toe te voegen, dient u eerst het kind los te koppelen van de biologische ouders. Voeg dan de adoptie ouders toe en markeer de relatie als ‘adoptie’. Verbind vervolgens het kind opnieuw met de biologische ouders.

Om dit te doen, kunt u de volgende stappen nemen:

1. Meld u aan op uw familie site.

2. Klik op het tabblad 'Stamboom’.

3. Zoek de persoonskaart van het kind en klik erop.

4. Klik in het linker paneel op 'Meer' en selecteer in het drop-down menu 'Verwijder connectie’.

5. Selecteer in het venster de optie ‘Van de ouders’ om de connectie te verwijderen en klik op' OK '.

Wanneer u de persoonskaart van het kind opent en aan de adoptie ouders toe voegt, kunnen zich twee gevallen voordoen:

A) In het geval dat het kind door personen is geadopteerd die geen familie zijn van de biologische familie en dus nog niet in uw stamboom voorkomen, dient u de nieuwe ouders aan het kind toe te voegen. Om dit te doen, neem dan de volgende stappen:

1. Klik op het '+' teken op de persoonskaart van het kind en maak gebruik van de opties 'vader toevoegen' en  'moeder toevoegen’.

2. Klik na het aanmaken van de persoonskaarten van de ouders wederom op de persoonskaart van het kind en klik in het linker paneel op de optie 'Profiel' om het profiel van het kind te openen.

3. Klik aan de linkerkant van de profielpagina op de optie ‘Bewerk profiel' en ga naar de sectie 'Mijn familie'.

4. Klik in het drop-down menu onder 'Verwantschap tot ouders' en selecteer de optie 'geadopteerd kind':

5. Klik op 'Opslaan en sluiten' om wijzigingen op te slaan.

6. Klik nu op het tabblad 'Stamboom' om terug te gaan naar de stamboom, en klik op de persoonskaart van het kind.

7. In het linker paneel klik op 'Meer' en klik op de optie 'Verbind met bestaande persoon'.

8. Selecteer 'Verbind [naam] met een ‚Äč‚Äčouder' en begin de naam van een van de biologische ouders te typen, selecteer de juiste persoon en klik op 'OK' om uw wijzigingen op te slaan.

Nu zal het kind worden verbonden met zowel de biologische ouders als wel de adoptie ouders.

B) In geval dat het kind door personen werd geadopteerd die u al in de stamboom heeft staan (familieleden van biologische ouders), dient u het kind te koppelen aan de adoptie ouders die al zijn toegevoegd in de stamboom, zonder deze opnieuw toe te voegen. Om dit te doen, volg de onderstaande instructies:

1. Nadat u het kind heeft losgekoppeld van zijn biologische ouders zoals hierboven beschreven, klik op de persoonskaart van het kind.

2. Aan de linkerkant van het scherm klikt u op 'Meer' en kies de optie 'Verbind met bestaande persoon'.

3. Selecteer 'Verbind met ouders’ en begin de naam van een van de adoptieouders te typen.

4. Selecteer de juiste naam en sla op.

Nu is het kind verbonden aan de adoptie ouders.

Als laatste stap dient u de nieuwe ouders in het profiel van het kind te markeren als adoptief. Daarna verbind u het kind terug aan bij de biologische ouders volgens de hierboven staande instructies.