Hoe associeer ik een site lid aan de stamboom op mijn online familie site?

Om de betekenis van ‘associatie’ te begrijpen, is het belangrijk dat u weet wat het verschil is tussen leden van uw familie site en de persoonskaarten in uw stamboom.

U kunt uw familieleden uitnodigen om lid te worden van uw familie site, zonder hen aan de stamboom toe te voegen. U kunt ook personen in de stamboom hebben zonder dat zij lid zijn van uw familie site.

Op MyHeritage willen we de relatie tussen een persoon die de site bekijkt en de personen in de stamboom berekenen. Maar om deze relatie correct te berekenen, is het noodzakelijk dat een site lid juist staat geassocieerd met zijn of haar persoonskaart in de stamboom.

We raden aan dat alle site leden zijn geassocieerd met de juiste persoonskaart in de stamboom, zodat we de relaties goed kunnen weergeven.

Om een site lid te associëren met een persoonskaart in de stamboom, kunt u de volgende stappen uitvoeren:

1.     Meld u aan bij MyHeritage.

2.     Klik op uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op ‘Mijn sites’.

3.     Klik op de relevante familie site.

4.     Schuif met uw muis over het tabblad ‘Start’ en klik op ‘Leden familiesite’.

5.     Naast het site lid zult u een leeg veld zien waar u de naam van het site lid in kan vullen om hem of haar te associëren met de juiste persoonskaart in de stamboom.

Let op: Als een lid al is geassocieerd en u wilt deze associatie corrigeren, klik dan op ‘Meer’ aan de rechterkant en klik dan op ‘Bevestig verwantschap’. U zult dan het lege veld zien.

6.     Typ de naam in het lege veld zoals deze in de stamboom staat.

7.     Klik op de juiste naam die verschijnt.

8.     Klik op ‘Pas toe’.

Herhaal deze acties voor alle site leden.