Hoe maak ik een diagram aan in de Family Tree Builder software?

Om een diagram in de Family Tree Builder software aan te maken, volg dan de stappen hieronder:

1.    Volg een van de stappen hieronder om het Diagram menu te zien:

-       Klik op de “Diagram” knop in de symbool balk.

-       Selecteer de ‘Diagrammen’ optie boven in de menu balk.

-       Selecteer een persoon in de stamboom, klik op de optie “Bewerken” in de persoonskaart en selecteer de optie “Diagram” in dit menu.

2.    Het diagrammen menu ziet eruit zoals hieronder aangegeven:

Selecteer het soort diagram (en of u een verticaal of horizontaal diagram) wenst aan te maken.

3.    Als alternatief, kunt u de Diagram Wizard optie gebruiken om een visueel voorbeeld en uitleg te krijgen over het geselecteerde type diagram.

In de Diagram Wizard, selecteer hier het gewenste type diagram en klik op “Volgende”.

4.    Selecteer hier de gewenste diagram weergave. Let op, u kunt de weergave later ook nog veranderen.

5.    Klik op “Maak diagram” om het geselcteerde diagram aan te maken. Het diagram zal aangemaakt worden vanaf de persoon die momenteel in de stamboom zelf geselecteerd is.

Wanneer het diagram eenmaal weer gegeven wordt in de Family Tree Builder, kunt u deze wijzigen, printen of opslaan als PDF bestand door de opties boven het diagram te gebruiken.

Voor meer details en instructies, gebruik dan een van onze artikelen:

Hoe print ik een diagram aangemaakt in de Family Tree Builder?

Hoe kan ik een diagram als een PDF bestand opslaan?

Hoe verander ik de stijl van het diagram die ik aanmaak?

Let op: Wij raden u aan na te gaan dat u zo veel mogelijk profielfoto’s in uw stamboom heeft als mogelijk voordat u het diagram aanmaakt. Het is aangeraden dat deze foto’s in beste kwaliteit en hoge resolutie zijn, dat deze JPEG foto’s zijn en dat de geassocieerde foto van de deze persoon groot is.