Hoe moet ik mijn Geschatte Etniciteit lezen?

Om uw voorouderlijke Geschatte Etniciteit te bekijken, schuif  met uw muis over de `DNA` tab en kies `Geschatte Etniciteit`:

Wanneer u één DNA kit beheert, dan ziet u onmiddellijk de corresponderende Geschatte Etniciteit op de volgende pagina.

Wanneer u het DNA beheert van andere personen, klik dan op het profiel van de persoon van wie u zijn Geschatte Etniciteit wil bekijken, of klik op `Kies een andere persoon` zoals hieronder getoond:

Wanneer er meer dan één DNA kit is gekoppeld aan een profiel, klik op het keuzemenu dat hoort bij het voorvertoning profiel en kies de kit waarvan u de resultaten wil zien.

Voor iedere regio van uw etniciteit resultaten, kijken we naar de geschatte waarde en de reikwijdte van het te evalueren bewijs dat u heeft in die regio als onderdeel van uw genetische etniciteit.

Uw voorouderlijke etniciteit wordt op 2 verschillende manieren gepresenteerd:

Alle etniciteiten – Onder het “Alle etniciteiten” overzicht, laten we u alle etniciteiten zien van uw voorouderlijke afkomst.

Alle mogelijke etniciteiten – Klik op “Alle mogelijke etniciteiten” om alle etniciteiten van de wereld te kunnen zien waarmee wij uw DNA mee hebben vergeleken, zelfs die waarmee uw DNA niet matched.

U kan op iedere tab klikken om over te schakelen van het ene overzicht naar het andere:

De geschatte etniciteit bestaat uit twee elementen:

•  Aan de linkerkant, een overzicht van uw voorouderlijke etniciteit onderverdeeld in percentages voor iedere regio die verwant zijn met uw erfelijk DNA.

•  Aan de rechterkant, een interactieve wereldkaart geeft de hoogtepunten weer van uw voorouderlijke afkomst.

Klik op een bevolking welke aan de linkerzijde vermeld wordt zodat u kan overgaan naar een ingezoomd overzicht van de specifieke regio op de kaart.

De drie niveaus van de kleuren laten u de geografische grenzen zien van wat wij gevonden hebben in deze regio’s.

Hoe donkerder het is, hoe hoger het percentage van voorouderlijke afkomst in deze specifieke regio.

U kan in en uitzoomen om rond te neuzen op de kaart en hierdoor meer details zien.

Tip! Klik op “Bekijk in volledig scherm” aan de rechterbovenkant van de kaart om de kaart te maximaliseren.

Onder de kaart, ziet een omschrijving van de bevolking waarop u geklikt hebt:

Bovendien, kan u op de controle box klikken “Toon gebeurtenissen uit uw stamboom”. Dit voegt de belangrijkste levensgebeurtenissen toe aan de kaart van uw directe voorouders, zoals geboortes, huwelijken en overlijdens. Het maakt het voor u mogelijk om de regio’s in de stamboom te vergelijken met de etnische regio’s, zoals geschat per DNA.

De cirkels met het aantal familie gebeurtenissen zijn gebaseerd op de locaties geregistreerd in uw stamboom. Klik op het cijfer om de familie gebeurtenissen voor deze regio te bekijken.

Let op door migratie kan de locatie van familie gebeurtenissen in de stamboom mogelijk niet overeenkomen met de etnische regio. Voor een uitgebreid overzicht van alle familie gebeurtenissen en locaties, lees meer over de MyHeritage PedigreeMap™.