Wat is de MyHeritage DNA kit?

De MyHeritage DNA kit is een autosomale DNA-test voor genetische genealogie, die is ontworpen om verwanten en voorouders te ontdekken en te identificeren, via DNA matches met MyHeritage’s genealogische matching database.

Mensen hebben 23 paar chromosomen. De eerste 22 paar chromosomen zijn de zogenaamde 'autosomale' chromosomen. Een autosomale DNA-test kijkt naar deze 22 paar en probeert gedeelde segmenten tussen verschillende personen te identificeren. Als twee of meer personen dezelfde DNA-segmenten delen, worden ze beschouwd als een "DNA match" en zijn ze zeer waarschijnlijk verwant (dichtbij of ver). De gekoppelde DNA segmenten worden voorzien van DNA markers die bekend zijn onder de naam SNPs (Single-nucleotide polymorphisms, als snips afgekort, in het Nederlands: Enkel-nucleotide polymorfie). De autosomale DNA test is gebaseerd op deze SNPs.

Bij een autosomale DNA test worden aansluitende aantallen van gedeelde en gekoppelde SNPs geïdentificeerd. Deze worden gebruikt omdat ze in de loop der tijd heel langzaam veranderen. Wanneer je het geërfde DNA van ieder van uw ouders bekijkt worden de SNPs over het algemeen ongewijzigt doorgegeven. Vanwege deze langzame wijziging, wanneer u en een andere persoon beiden een aantal SNPs delen van het zelfde chromosoom, is dit DNA segment afkomstig van een enkele bron, een gemeenschappelijke voorouder.

Wanneer u uw DNA wil testen met MyHeritage DNA, bezoek dan de volgende pagina: www.myheritage.com/dna