Hoe krijg ik DNA Matches?

Om DNA Matches te ontvangen, dient u een geregistreerd MyHeritage gebruiker te zijn. Om u aan te melden, klik hier.

Als u al een geregistreerd lid van MyHeritage bent, log dan in op uw account en volg de instructies in het volgende artikel om uw ruwe DNA gegevens naar uw profiel te uploaden: Hoe kan ik mijn autosomale DNA-testresultaten uploaden?

Wanneer uw ruwe DNA data is geüpload, zal onze matching technologie uw data vergelijken met de data welke is geüpload door andere MyHeritage gebruikers.

Als we resultaten vinden, zal u op de hoogte worden gebracht per e-mail. U kan ook uw DNA Matches direct op uw familie site bekijken, door met de muis te schuiven over het tabblad ‘Ontdekkingen’ en dan op ‘DNA Matches’ te klikken.

Hier zal u de lijst zien van de DNA Matches (personen met wie u DNA deelt en de matches voor personen wiens DNA u heeft geüpload).

Elk match bevat de volgende informatie:

• Naam van de persoon

• Geboorte plaats / woonplaats

• DNA Matching data (percentage van gedeeld DNA, hoeveelheid gedeelde segmenten en de lengte van het langste segment). Als u meer wilt lezen over deze eenheden, klik dan hier: What kind of data can I get from DNA Matches?

• Mogelijke relatie met de gevonden persoon. Des te groter het gedeelde segment is, des te hoger de kans dat u een relatie heeft en des te dichter de mogelijke relatie is.

U kunt ook contact opnemen met de persoon die het DNA bestand heeft geüpload, door op ‘Contact’ te klikken. Als het bestand is geüpload door iemand anders dan wiens DNA het betreft, kunt u contact opnemen met zowel de DNA uploader als de persoon om wiens DNA het gaat, als hij of zij een geregistreerd lid van MyHeritage is.

Als het DNA bestand is geüpload door de web beheerder en niet door de persoon wiens DNA het betreft, zal de naam van de web beheerder getoond worden.

U kunt op ‘Bekijk stamboom’ klikken om de stamboom te bekijken en om te zien hoe u verwant bent. Let wel, de stamboom kan alleen bekeken worden als de privacy instellingen als zodanig zijn ingesteld door de web beheerder

Als u Smart Matches heeft met de persoon, zal u deze ook in de DNA Matches pagina zien. Klik op ‘Bekijk Smart Matches™’ om alle Smart Matches tussen uw stambomen te zien en om nog meer informatie toe te voegen aan uw stamboom.

Upload nu uw DNA data en krijg matches!