Waar kan ik mijn DNA privacy instellingen beheren?

De privacy instellingen van DNA data en DNA Matches kunnen alleen ingesteld worden door de persoon die de DNA data heeft
geüpload naar MyHeritage of de persoon die een MyHeritage DNA kit beheerd.

Indien u uw DNA via MyHeritage hebt laten testen of een DNA-bestand hebt geüpload naar uw profiel, van een andere aanbieder naar uw dan heeft u de mogelijkheid om de privacy instellingen van deze DNA data op de volgende wijze te beheren:

1.Log in op uw familie site.

2. Klik op uw naam in de rechterbovenhoek van uw Startpagina en klik op “Mijn Privacy”:

3.Op  de“Mijn privacy” pagina, klikt u op “Mijn DNA voorkeuren” aan de linkerkant:

4. Standaard is DNA Matching toegestaan op uw familiesite. Wanneer u deze instelling zo laat staan, wordt de DNA data, wat op uw site aanwezig is, gematched met de DNA data van andere MyHeritage gebruikers.

Wanneer u niet wil deelnemen aan DNA Matching en deze instelling wenst uit te zetten, verwijder dan het vinkje en klik op “Opslaan”.

Wanneer u DNA Matching toestaat maar niet wil dat de matches uw etnische resultaten kunnen zien, zet dan de optie uit “Sta toe dat mijn DNA matches mijn etniciteit kunnen zien”.

Het toestaan van andere gebruikers om uw etniciteit resultaten te kunnen zien kan hen helpen om de kwaliteit van de DNA Match, die zij met u hebben, te kunnen bepalen en kan een bewijs zijn voor de potentiële verwantschap met deze persoon.

Wanneer u de beheerder bent van het DNA van familieleden (bijvoorbeeld, u hebt hun DNA-bestand geüpload naar hun profiel in uw stamboom of hun MyHeritage DNA kit geactiveerd), dan kan u kiezen of u wel of niet de DNA Matches in staat stelt om bij deze personen hun profiel te kunnen zien (volledige naam en profiel foto). Wanneer u het vinkje verwijdert om de instelling uit te schakelen, dan is slechts de achternaam zichtbaar voor anderen.