Ik heb de nieuwe Family Tree Builder geïnstalleerd en mijn stambomen zijn verdwenen! Wat moet ik doen?

Wanneer je een nieuwe versie van het Family Tree Builder (FTB) programma installeert, zal het programma automatisch de stamboom/stambomen herkennen en zoeken waarmee je aan het werken bent. Zodra het FTB de stamboom heeft herkend, zal het de stamboom openen en zal je instaat stellen om er zonder probleem aan verder te werken.

Echter, er zijn enkele gevallen dat je het programma moet “helpen” om het FTB-file te vinden. Hier zijn enkele tips om dit uit te voeren:

1.Gebruik Family Tree Builder om de stamboom te zoeken. Open het programma en klik op de Knop “Openen” in de linkerbovenhoek van het scherm.

Het volgende venster zal openen, waarin de lijst wordt getoond met alle stambomen die u gemaakt hebt in Family Tree Builder. Klik eenmaal op de naam van de gewenste stamboom die je wil openen en klik op “Volgende”.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1816e53.PNG

2. Klik in de bovenste menubalk op “Bestand” in het menu en selecteer “Project Herstellen”, om een backup op te slaan op uw computer.

In het scherm dat geopend wordt kiest u voor de optie “Van harde schijf herstellen”. Klik op “Volgende” om de backup van vandaag te kiezen.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1a11b64.PNG

3. Gebruik de “Scan” eigenschap om in uw gehele computer te zoeken naar bestanden.

Klik in de bovenste menubalk op het menu “Bestand” en kies “importeer GEDCOM”.

Klik in het scherm dat geopend wordt op de knop “Scan”. Hierdoor wordt er in uw computer naar alle typen genealogie bestanden gezocht om u te helpen het backup-bestand te vinden van uw stamboom.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1a43106.PNG

4. Doorzoek uw PC naar “Gebruikte bestanden (Zipped (gecomprimeerde) GEDCOM). Dit is een speciaal bestands type van Family Tree Builder bestanden.

5. Indien Family Tree Builder nog steeds de stamboom niet kan vinden na de uitvoering van bovengenoemde stappen, dan kunt u een kopie downloaden van uw gesynchroniseerde stamboom vanuit uw familiesite. Lees dan a.u.b. het volgende artikel om te leren hoe u dit moet doen: Hoe kan ik mijn online stamboom omzetten naar één die ik in Family Tree Builder kan bewerken?