Waarin verschilt de familie site van de Family Tree Builder?

Myheritage geeft u de gelegenheid om uw eigen ontmoetingsplaats op het internet te maken – uw persoonlijke familie site. Hier kunt u uw stamboom maken en bewerken, uw familieleden uitnodigen en hen laten deelnemen aan het onderzoek van de familie geschiedenis. U kan onder andere de familiestamboom samen bewerken, familiefoto’s, documenten en video's uploaden en belangrijke familiegebeurtenissen bijhouden.

Een familie site aanmaken neemt een paar minuten in beslag en eist geen technische vaardigheid. De basis familie site is gratis. U kunt gebruik maken van een Premium en een PremiumPlus abonnement om uw familie onderzoek naar een hoger niveau te brengen.

Meld u aan bij uw familie site via www.myheritage.nl  Als de familie site zich niet automatisch opent, meld u zich dan aan met uw geregistreerde e-mail adres en wachtwoord. Uw familie site zal zich openen en klik op het ‘Stamboom’ tabblad om de weergave van uw stamboom te zien.

Als u meerdere websites beheert, of als lid staat geregistreerd bij een andere MyHeritage familie site, dan kunt u deze bezoeken door op de naam van de website, bovenaan in de linker hoek, te klikken. Klik op de naam van de site van uw keuze in het drop-down menu.

Er zijn verschillende types familiestambomen op uw familiesite mogelijk:

1. Online familie stamboom (WEB ) – Deze stamboom is in de familie site gemaakt.

2. GEDCOM stamboom (GED) – Deze stamboom is via een GEDCOM bestandsformaat vanuit een genealogisch programma geïmporteerd.

3. Een Family Tree Builder stamboom (FTB) –Deze stamboom is aangemaakt in uw FTB programma en gesynchroniseerd met uw familie site stamboom.

Wat is de Family Tree Builder software?

De Family Tree Builder software is onze stamboomsoftware voor de desktop, welke u hier gratis kan downloaden

Om de Family Tree Builder software op uw computer te openen gebruikt u het volgende icoon op uw desktop:

In de Family Tree Builder software kunt u foto’s en documenten aan de stamboom toevoegen en gebruik maken van onze revolutionaire gezichtsherkenningstechnologie om gemakkelijk gezichten op de foto’s te herkennen en te associëren. U kunt prachtige rapporten en diagrammen aanmaken en gebruik maken van de Smart Match  technologie met andere stambomen bij MyHeritage en partners.

Met een paar muisklikken kunt u uw stamboom naar uw familie site op het internet synchroniseren, welke u met familie en vrienden kunt delen.

Zo ziet u uw stamboom in de Family Tree Builder software:

Description: Click to view photo in full size

U kunt uw stamboom naar uw familie site op MyHeritage synchroniseren en het hier delen met familie en vrienden.

Als u uw stamboom in de Family Tree Builder software heeft gemaakt en deze naar de familie site heeft gesynchroniseerd, dan is als resultaat de stamboom op uw familie site een kopie hiervan. De familie site is een platform om uw stamboom samen met uw familie te kunnen bewerken en delen daar zij geen directe toegang tot uw computer hebben.

We raden u aan om het volgende artikel te lezen met een uitgebreide uitleg over hoe een stamboom (ook wel project genoemd) met uw familie site te synchroniseren: Hoe synchroniseer ik mijn stamboom in de Family Tree Builder met mijn online familie site?

Als u vanuit huis werkt dan raden we u aan de stamboom te bewerken in de Family Tree Builder software en het te synchroniseren naar uw familie site. Als u reist, en de stamboom niet op de computer kan bewerken waar u de Family tree Builder software heeft geïnstalleerd, dan kan u alsnog de stamboom bewerken. U kunt dit doen door u aan te melden bij uw familie site via www.MyHeritage.nl op iedere computer met een internet connectie. U kunt natuurlijk ook de MyHeritage mobile app gebruiken om de stamboom te bewerken.

Nadat u de stamboom in uw online familie site heeft bewerkt dient u hierna Family Tree Builder software te openen, en een een synchronisatie uitvoeren waardoor de wijzigingen gemaakt in de stamboom in uw familie site, gesynchroniseerd worden naar de stamboom in de Family Tree Builder. Hierna zijn beide versies, in uw Family Tree Builder software en de stamboom in uw  online familie site, gelijk en ‘up to date’.